دانستنی ها

سماق قرمز چیست و فواید و فرق سماق قرمز و قهوه ای

حتماً تا کنون مزه سماق را در غذاهایی همچون کباب چشیده اید. میوه سماق از درختچه ای کوهستانی که به شکل خوشه ای در کنار هم قرار دارند به دست می آید و پس از کوبیده شدن میوه ها به صورت ادویه و چاشنی در غذاها استفاده می شود. اگر به طور مشخص به شجره خانوادگی این گیاه بپردازیم باید گفت سماق از راسته افراسانان و از تیره پسته ایان می باشد که دارای طعمی ترش و خواص درمانی بی نظیری است.

سماق قرمز چیست؟

سماق قرمز از جمله چاشنی هایی است که علاوه بر استفاده از آن برای طعم دار کردن غذاها کاربرد دارویی و درمانی نیز دارد. سماق به دلیل عطر و طعم بی نظیر خود به عنوان یک ادویه مهم درکشورهای آسیایی به خصوص در خاورمیانه پرطرفدار است و جای خود را در دل هر آشپزخانه ای باز کرده است.

گل‌های سماق قرمز، به رنگ حنایی است و در حدود 10 سانتی‌متر طول دارد. در زمان های گذشته در یونان باستان از چوب این گیاه برای رنگ آمیزی پارچه‌های پشمی استفاده می کردند. هم اکنون در برخی از کشورها از آن نوشیدنی تهیه می کنند که برای تسکین درد معده و اختلالات گوارشی بسیار سودمند است.

سماق قرمز داری طبع سرد و خشک و طعمی ترش است. از سماق نه تنها می توان برای طعم دادن به غذاهای مختلف استفاده کرد بلکه به عنوان یک دمنوش لاغر کننده برای کاهش وزن بسیار مفید می باشد. سماق قرمز از آنتی اکسیدان زیادی برخوردار است و دارای خاصیت ضد سرطانی می باشد. این گیاه اشتها را زیاد کرده و خون را تصفیه می کند در ضمن جهت پایین آوردن قند و فشار خون بسیار مناسب است و به همین علت ادویه ای مفید برای بیماران دیابتی محسوب می شود.

مصرف این ادویه برای افراد گرم مزاج توصیه می شود. پزشکان طب سنتی معتقدند که افراد گرم مزاجی که دچار دلپیچه و احیاناً اسهال ناشی از غلبه صفرا و مواد گرم درون بدن می شوند با خوردن این ادویه به راحتی درمان می گردند. به این صورت که تنها کافی است تا مقداری از سماق قرمز را روی برنج خود بپاشند و آن را میل کنند.

در ضمن گفته شده که هر چه سماق تازه تر و رنگ آن قرمزتر باشد برای سلامتی بهتر است. علم پزشکی ثابت کرده که سماق از خاصیت صفرابر برخوردار است؛ چراکه طبع خود گیاه سماق سرد است. به همین علت بهتر است افراد گرم مزاج به هنگام خوردن کباب و گوشت قرمز از سماق روی غذای خود استفاده کنند تا جلوی افزایش بیش از حد صفرا و حرارت ناشی از هضم گوشت قرمز گرفته شود. دقت کنید افراد با طبع سرد باید از مصرف زیاد سماق خودداری کنند چرا که طبع سرد این گیاه سبب صدمه به کبد و معده می شود.

کلام آخر

توجه کنید پودر سماق با کیفیت به صورت بسیار نرم و یکدست نخواهد بود و با یک آزمایش ساده می توان به اصل یا تقلبی بودن آن پی برد. برای تعیین کیفیت سماق مقادیر کمی از آن را با آب مخلوط کنید. سماق اصل به هنگام مخلوط شدن با آب در ته ظرف ته نشین شده و آب را به سرعت رنگی نمی کند اما اگر آب تنها در چند ثانیه تغییر رنگ داد مطمئن باشد که در ترکیبات سماق مواد شیمیایی به کار رفته است.

به یاد داشته باشید رنگ سماق قرمز کمی به ارغوانی می زند و در صورتی که ادویه شما رنگ قرمز پررنگی داشته باشد احتمال وجود رنگ های شیمیایی درون آن وجود دارد. بهتر است برای جلوگیری از یک خرید سماق با کیفیت نامرغوب و تقلبی از برند های معتبر در بازار استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *